Pravni strokovnjaki, ki prisluhnejo.

Odškodnina po prometni nesreči

Skorajda vsak voznik ali sopotnik je že bil kdaj udeleženec prometne nesreče, nastala mu je škoda in bolj ali manj uspešno je uveljavljal odškodnino. Večino odškodniskih primerov se konča brez večje gmotne ali nepremožnenjske škode, to pa ne pomeni, da niste (bili) upravičeni do odškodnine v tem primeru.

Odškodnina zaradi prometne nesreče ali nezgode v prometu je tisto finančno zadoščenje, ki ga pravo podaja kot enakovredno škodi zaradi poškodb na vašem telesu (udarnine, modrice, zlomi, nalomi, izvini, ipd) ali na vašem premoženju.

Odvetnik za odškodnine vam bo v primeru poškodb, ki ste jih utrpeli v prometni nesreči ali nezgodi v prometu pomagal, svetoval in vas zastopal v postopku pred zavarovalnicami in pred sodišči, da dobite pravično poravnalno ponudbo ali ustrezno sodno o prisoji odškodnine.

Primerna in pravična odškodnina je tista, ki vam jo lahko pomaga izterjati odvetnik, bodisi preko izvensodne poravnave, bodisi preko sodne poravnave, bodisi preko sodne odločbe o odmeri in določitvi odškodnine. Ob tem vam seveda pripadajo tudi zamudne obresti ter nekateri stroški.

Ob tem je potrebno opomniti, da je dobra dokumentacija (zdravstvena, osebna, zavarovalniška, policijska) tista, ki olajša izterjavo odškodninski zahtevek v primeru prometne nesreče ali nezgode.

Ne odlašajte, posvetujte se z odvetnikom, predno bo prepozno.

Oglejte si tudi podstran Odškodnine.

Blog zapisi so načelna mnenja in ne predstavljajo konkretnega pravnega nasveta, stališča ali napotka. To je odvisno od vsakih posameznih okoliščin in dejstev. Najavite se pri odvetniku - kontakt

Nazaj na seznam