Pravni strokovnjaki, ki prisluhnejo.

Prometna nesreča, ki jo je povzročilo neznano vozilo

V prometu se zgodi, da nastane prometna nesreča, zaradi vozila, katerega ni mogoče identificirati ali najti lastnik oz. voznika. Tudi v tem primeru je mogoče dobiti odškodnino oz. poravnalno ponudbo za izplačilo odškodnine.

Pogoj za to, da se izplača odškodnina oz. poda poravnalna ponudba, za primer prometne nesreče, ki jo je povzročilo neznano vozilo ali neregistrirano vozilo, je da je povzročena nepremoženjska škoda.

Skladno z veljavno zakonodajo lahko v primeru prometne nesreče, ki jo je povzročilo neznano vozilo, terjamo le nepremoženjsko škodo, torej zaradi telesnih bolečin, psihičnih bolečin, strahu, zmanjšanja življenskih aktivnosti in podobno.

Vsekakor pa je pametno, da se čimprej posvetujete z odvetnikom za odškodnine, saj vas bo le ta usmerjal pri pridobitvi ustrezne dokumentacije in za vas sestavil ustrezno pripravljen zahtevek za izplačilo odškodnine. Ko bo vaš odvetnik za odškodnine prejel poravnalno ponudbo, pa bosta skupaj z njim presodila tudi utemeljenost in višino poravnalne ponudbe za izplačilo odškodnine.

V kolikor se z odvetnikom za odškodnine ne bosta strinjala, pa bo odvetnik v vašem primeru pripravil in vložil tožbo zaradi plačila odškodnine, pred tem pa morebiti tudi predlagal izvedensko mnenje s področja ugotovitve vzrokov prometnih nesreč.

Za več informacij se posvetujte z odvetnikom za prometne nesreče ali preglejte našo spletno stran o odškodninahoz. Pravična odškodnina.

Blog zapisi so načelna mnenja in ne predstavljajo konkretnega pravnega nasveta, stališča ali napotka. To je odvisno od vsakih posameznih okoliščin in dejstev. Najavite se pri odvetniku - kontakt
Nazaj na seznam